Rehtorin tervehdys

Tervetuloa meidän kouluun! Reilun 25-vuotisen historiansa aikana yhdistyksemme ylläpitämä koulu on kasvanut pienestä alle kymmenen oppilaan kotikoulusta, kaupungin koulun yhteydessä toimineen kristillisen linjan kautta, omaksi/yksityiseksi nyt jo yli 270 oppilaan yhtenäiskouluksi. Valtiolta saamamme opetuksen järjestämisluvan ehtona on, että ”opetus perustuu kristilliseen elämänkatsomukseen”.

Lukuvuonna 2022-2023 koulullamme on teemana hyvä puhe. Sanoillamme on suuri merkitys. Niillä voimme joko nostaa tai painaa, joko rakentaa tai rikkoa yhteyttä toisiimme. Hyvä ilmapiiri ja kunnioittava toimintakulttuuri ei synny sattumalta, vaan rakentuu jokaisen yhteisön jäsenen pienistä positiivista vuorovaikutusteoista. Tähän olemmekin pyrkineet koulussamme panostamaan. Esimerkiksi Huomaa hyvä -kampanja ja Puhutaan/sanotaan hyvää toisesta -tehtävät opettavat rohkaisemaan toinen toistamme.  

Aina emme kuitenkaan näissä asioissa onnistu ja joskus saatamme loukata toista harkitsemattomilla sanoilla. Silloin on hyvä pyytää ja antaa anteeksi, jotta ikävät puheet eivät jää painamaan mieltä ja ystävyyssuhteita. Lisäksi voimme rukouksessa pyytää Taivaan Isältä apua tähänkin asiaan. Itse Herramme Jeesus Kristus ja Jumala, meidän Isämme, joka on rakastanut meitä ja on armossaan antanut meille iankaikkisen lohdutuksen ja hyvän toivon, rohkaiskoot sydämiänne ja antakoot teille aina voimaa hyviin tekoihin ja puheisiin (2. Tess. 2:16-17).

Hyvää lukuvuotta kaikille!

Petteri Muotka
rehtori
Jyväskylän kristillinen koulu
petteri.muotka(at)kristillinenkoulu.fi
p. 044 799 1010